دربیمارستان­ها منهی مراکز پزشکی تصرف­هایی وجود دارد که از ریسک حریق بالقوه­ای برخوردار است مانند مغازه­ها، کافه­ها، آشپزخانه صنعتی، موتورخانه، آسانسورها، دیتا سنتر، اتاق UPS و… که بایستی مراقبت حریق را مدنظر قرار داد.

درمانگاه­های توانبخشی و مراکز مراقبت­های سالم

در این تصرف­ها بدلیل اینکه عمدتاً بیماران توانایی جسمی مناسب جهت خروج در هنگام حادثه را ندارند و از طرفی هرگاه حریقی هم رخ دهد نبایستی در لحظات اولیه بیماران از آن آگاهی پیدا بکنند چرا که ممکن است موجبات سردرگمی و استرس را برای بیماران فراهم کند لذا هرگاه دتکتور فعال شود ابتداً بایستی هشداری ترجیحاً برای ایستگاه پرستاری ارسال شود تا پرستاران مراتب اطمینان از صحت مخاطره را بررسی و سپس پس از اطمینان از صحت آن درصدد خروج افقی یا خروج عمودی متصرفین برآیند.

با توجه به اینکه در این نوع تصرف­ها معمولاً با تعدد اتاق مواجه هستیم لذا بایستی در لحاظات اولیه حریق از موقعیت دقیق مکانی که دچار حریق شده است مشخص گردد و لذا بهترین انتخاب استفاده از سیستم آدرس‌­پذیر می­باشد ولیکن استاندارد، اعدادی را به قرار زیر جهت انتخاب نوع سیستم تبین کرده است:

1- هرگاه تعداد تجهیزات 50 عدد باشد، نوع سیستم؛ متعارف انتخاب می­گردد.

2- هرگاه تعداد تجهیزات 50 تا 100 عدد، نوع سیستم؛ آدرس­‌پذیر انتخاب می­گردد.

3- هرگاه تعداد تجهیزات بیش از 100 عدد، نوع سیستم، آدرس‌­پذیر آنالوگ انتخاب می­گردد.

دیگر اینکه مطابق استاندارد حداقل شدت صوت آژیر 65 دسی­بل می­باشد ولیکن در این نوع تصرف الزامی به رعایت این شدت صوت نبوده و شدت صوت بایستی 45 یا 55 دسی­بل باشد و از طرفی نبایستی از شستی اعلام حریق در راهرو­هایی که بیماران تردد می­کنند، استفاده گردد چرا که احتمال مغرضانه فعال شدن آن فراوان است بنابراین بهترین جانمایی آن جنب ایستگاه پرستاری می­باشد.

اتاق دیتا سنتر و UPS

با توجه به پرونده های پزشکی الکترونیکی و نیازهای پیچیده سایر تجهیزات پزشکی با ارزش، اغلب نیاز به مدیریت دمای اتاق­های دیتا سنتر و UPS با استفاده از A / C و سیستم­های تهویه می­باشد که فعال بودن این سیستم­ها به دلیل ایجاد کوران هوا تشخیص دود را سخت و گاهاً با تاخیر مواجه می­کنند و از طرفی با توجه به تراکم بالای کابل­های تاسیسات الکتریکی (در سینی­‌ها، لدرها، کابینت باتری و رک­ها) تشخیص سریع و تعیین محل دقیق از اهمیت بالایی برخودار است و این مهم توسط دتکتور نمونه­‌گیر هوا انجام می­گردد.

تصرف­های MRI، رادیولوژی و سی­تی اسکن

در هر سه تصرف حضور امواج مغناطیسی اجتناب ناپذیر است به ­عنوان مثال کلمه MRI مخفف جمله magnetic resonance imaging است لذا پرواضح است با توجه با اینکه در این اتاق امواج مغناطیسی وجود دارد نمی­توان در دتکتورهایی که دارای اجزای فلزی هستند استفاده گردد چرا که عملکر آن تجهیز را مختل می­کند و از طرفی با توجه به نوع تجهیزات در لحظات اولیه شاهد دود خواهیم بود و همچنین تجهیرات این اتاق از ارزش مادی بالایی برخوردار است لذا بهترین راه­کار جهت این اتاق دتکتور نمونه هوا می­باشد.

دتکتور نمونه­‌گیر بدلیل اینکه دارای رله پیش ­هشدار است، می­تواند در لحظات اولیه حریق را کشف و فرمان خاموش شدن دستگاه MRI را صادر کند تا از خسارات مادی بیشتری جلوگیری گردد.

آزمایشگاه و مناطق استریلیزاسیون

تجهیزات آزمایشگاهی ظریف به ویژه به طور معمول دارای تکنولوژی با هزینه بسیار بالا با مواد شیمیایی خطرناک، می­باشند لذا هزینه آتش سوزی در این مناطق می تواند بسیار سمی و به همان اندازه پر هزینه و گران باشد.

در این تصرف استفاده از دتکتور دودی نقطه‌­ای نیازمند سرویس و نگهداری توام است و از طرفی استفاده از دتکتور حرارتی سبب کشف حریق با فوت وقت می­گردد لذا بایستی تجهیزی انتخاب گردد تا از راه دور بتوان انتشار گازهای و مواد شیمیایی مانیتور کرد و درحین روی داد این مخاطرات اقدامات لازم را انجام داد بنابراین بهترین انتخاب دتکتور نمونه­‌گیر هوا می­باشد.

کافه­­‌ها و مغازه

این تصرف­های بدلیل وجود گاز، برق وسایل مستعد حریق دارای ریسک حریق بالقوه می­باشد که برای کشف حریق از دتکتور حرارتی و دتکتور دودی می­توان استفاده کرد.

آسانسورها

معمولاً تعداد آسانسورها در بیمارستان، عدد قابل توجه­ی است و از آنجا که معمولاً این آسانسورها با مراکز مراقبت­ها هم ارتباط دارد و از طرفی با توجه به اینکه همواره شفت آسانسور دارای فشار مثبت است لذا گذرگاه مناسبی برای سرایت حریق به سایر تصرف­‌ها می­باشد بنابراین ضمن رعایت ایمنی در ساختار بایستی سیستم کشف حریق مناسبی در چاه آسانسور جانمایی گردد که می­توان از دتکتور دودی نقطه‌­ای یا دتکتور نمونه­‌گیر هوا استفاده گردد.

پارکینگ­ها

همواره پارکینگ­ها در کلیه تصرف­ها اعم از اداری، تجاری، مسکونی و… از ریسک حریق بالایی برخوردار است و از طرفی بدلیل اینکه اکثراً در پایین­‌ترین طبقه طراحی می­گردند، در هنگام حریق می­تواند به پلکان سرایت کرده و با توجه به ساختار عمودی پلکان موجبات سرایت حریق به سایر طبقات فراهم شود لذا بایستی تجهیزات اعلام حریق به نحوی انتخاب گردد که در صورت کشف در این نوع تصرف­ها فرمان روشن شدن اگزاست فن را صادر کند، طراحی اگزاست فن به‌­خصوص در پارکینگ­های بسته از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای انجام این­کار استفاده از دتکتور منواکسیدکربن یا دتکتور نمونه‌­گیر هوا با تنظیم حساسیت مناسب جهت جلوگیری از هشدار کاذب و فرمان دادن به سیستم تهویه مناسب می­باشد.

تجهیزات مورد نیاز برای راهکار کارخانجات

مشتریانی که افتخار همکاری با آنها را داشته ایم

با واحد مهندسی ما در تماس باشید

02166564685

فهرست
WhatsApp chat